Kérdése lenne? Keressen minket! Telefon: +36 (46) 505 266 Iroda: 3525 Miskolc, Dayka Gábor u. 1-7. C épület 1/4

Közbeszerzés

A közbeszerzés fogalmát bizonyára sokan ismerik annak kapcsán, ha egy állami, vagy önkormányzati szereplő, intézmény vagy többségében ilyen állami, önkormányzati tulajdonú cég vásárol, esetleg bankhitelt vesz fel, és a vásárlásra, a bankhitel felvételére közbeszerzési eljárást ír ki.

Ugyanígy ismerős lehet, hogy ha a gazdaság egy magánszereplője nyer pályázatot, azaz pályázati úton közpénzt kap, és szintén közbeszerzési eljárás kiírására kötelezett.

A közbeszerzés célja az államháztartás kiadásainak ésszerűsítése, a közpénzek felhasználásának átláthatóvá tétele, a széles körű nyilvános ellenőrizhetősége, az átláthatóság, továbbá a közbeszerzések során a verseny tisztaságának biztosítása.

kozbeszerzes

A közbeszerzések alapjogszabálya a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (továbbiakban Kbt.). A törvény rögzíti, hogy ki alkalmazza a közbeszerzést (ajánlatkérők), mit lehet beszerezni közbeszerzéssel (közbeszerzés tárgya). Rögzíti az eljárások során alkalmazandó szabályrendszert.

A közbeszerzésnek többféle formája lehet értékhatártól (például nemzeti, EU-s) eljárási formától (pl. nyílt, meghívásos), a közbeszerzés tárgyától (például építés, szolgáltatás, eszköz) stb. függően, a közbeszerzési törvény alapján.

A közbeszerzés az elmúlt években egy új szakmává nőtte ki magát, egy közbeszerzési eljárás lefolytatása minden esetben külön szakértőt igényel.

Hogyan tudunk segíteni

Társaságunk közbeszerzési eljárásban jártas szakemberekkel rendelkezik, ez a tevékenység igény szerint külön megállapodás tárgyát képezi. A tevékenység keretében a szükséges specifikáción (pl. műszaki dokumentáció) kívül minden dokumentumot mi készítünk el és megküldjük a releváns szervezeteknek (pl. ajánlatkérők, közbeszerzés ellenőrzését ellátó szervek, stb.). Segítséget nyújtunk a beérkezett ajánlatok elbírálásában, döntésben, és az ezt követő kötelező procedúra lebonyolításában.

Érdekli ez a szolgáltatás?

Amennyiben érdekli Önt ez a szolgáltatás, az alábbi űrlapon adja meg adatait és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot.