Kérdése lenne? Keressen minket! Telefon: +36 (46) 505 266 Iroda: 3525 Miskolc, Dayka Gábor u. 1-7. C épület 1/4

Borsod-Abaúj-Zemplén megye cégei sikeresen pályáznak

Borsod-Abaúj-Zemplén megye cégei sikeresen pályáznak – hangzott el a VOSZ megyei szervezetének szerdai közgyűlésén, ahol eldőlt, továbbra is Ádám Imre marad az elnök. Idén mintegy negyven, vállalkozások fejlesztését támogató uniós pályázatot írnak ki több mint 700 milliárd forint értékben.

Az idén 25 éves, miskolci Hőker Kft.-nél a kutatás-fejlesztési (K+F) pályázatokra figyelnek elsősorban. Mint a cég ügyvezetője elmondta, igyekeztek eddig is minden uniós forráslehetőséget kihasználni: 2004-től 7 pályázatot adtak be és nyertek el. Már az új uniós pénzügyi ciklusban is pályáztak, ennek várják az eredményét, fűzte hozzá Török Antal.

– Mi igazán a K+F pályázatokból tudunk fejlődni, új technológiát beszerezni. Az autóiparban vagyunk beszállítók, de például a repülőgépiparnak is gyártunk hőkezelő kemencéket. Ez elképzelhetetlen lenne a csúcstechnika használata nélkül, ehhez pedig kellenek az uniós források. Csak önerőből nem jutottunk volna el idáig – mondta.

vosz_kozgyules_160316_vcs_4

A 2014-20. közötti időszakban több mint 7 ezer milliárd forintot lehet lehívni, ennek több mint 60 százalékát kifejezetten kis- és középvállalkozások fejlesztésére fogják fordítani – ismertette Buzál Csaba. Az RPE Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, a cél a vállalkozások esetében a munkahelyfejlesztés, illetve a munkahelyek megtartása, valamint a versenyképesség növelése.

Megtudtuk, a hátrányosabb helyzetben lévő régiókban nagyobb támogatási intenzitással lehet pályázni. A pályázatok 2015-től folyamatosan jelennek meg, idén mintegy 40 ilyet írnak ki, több mint 700 milliárd forintot lehet lehívni.

– A megye vállalkozói nagyon jól szerepelnek ezeken a pályázatokon, várják is az új lehetőségeket. Általánosságban elmondható, hogy a cégek legalább két pályázatot adtak be, és átlagosan 30 millió forintot nyertek el – mondta.

A megyei szervezetnek közel 600 vállalkozó tagja van. Mint Ádám Imre megyei elnök elmondta, igyekeznek őket szolgáltatásokkal, rendezvények szervezésével és információadással segíteni.

– A vállalkozások vezetőit tájékoztattuk arról, hogy milyen uniós források állnak rendelkezésre a következő uniós pénzügyi ciklusban. Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy itt a nagy lehetőség a cég bővítésére, fejlesztésére, hiszen az uniós források rendelkezésre állnak – emelte ki.

A megyei szervezet területi küldöttválasztó gyűlésén – egyhangúan – újra Ádám Imrét választották meg a szervezet elnökének. A vállalkozó további öt évig irányítja majd társadalmi megbízatásban a szövetség helyi szinten történő érdekképviseleti munkáját, segítve ezzel a vállalkozások eredményes működését.

Forrás: www.minap.hu