Kérdése lenne? Keressen minket! Telefon: +36 (46) 505 266 Iroda: 3525 Miskolc, Dayka Gábor u. 1-7. C épület 1/4

Környezeti értékek védelme – Hernád Völgye Települési Szilárd Hulladék Rekultivációs Projekt KEOP-2.3.0/2F

A pályázó encsi székhelyű Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy a társult önkormányzatok közigazgatási területén EU konform hulladékkezelést működtessen, számolja fel az illegális hulladéklerakókat, valamint a környezet védelmét szolgáló projekteket hozzon létre.

A 2008-ban kezdődött és közel 5 évig tartó projekt előkészítésében és megvalósításában társaságunk pályázatírási és teljes körű projektmenedzsment feladatokat látott el.  A pályázat kétfordulós eljárás keretében került megvalósításra.

Hernád Völgye Települési Szilárd Hulladék Rekultivációs Projekt KEOP-2.3.0/2F

Az összesen 2,272 milliárd Ft támogatásból 38 db régi, műszakilag nem megfelelő, bezárt illetve felhagyott települési szilárdhulladék-lerakók rekultivációja történt meg. Ezáltal megoldódott a térség legnagyobb környezeti kockázatot jelentő helyszíneinek hulladéktól történő mentesítése, illetve 32 településen lehetővé vált a kisméretű lerakók szemétmennyiségének engedélyes lerakóba szállítása. A helyben maradó lerakók környezeti hatásainak nyomon követésére megfigyelő kutakat létesítettek.

A projekt fontos szerepet tölt be a környezeti értékek védelmében, örömmel és büszkeséggel vettünk részt az előkészítésben és a projekt menedzselésében. Hozzájárul a környezetet és élővilágot ért terhelés csökkentéséhez, megakadályozza a vizek további szennyezését, a korszerű tárolók pedig megakadályozzák a hulladékokból kijutó szennyezőanyagok terjedését. A negatív tájképi hatások megszüntetése hosszabb távon pozitívan hat a lakosság környezettudatosságára, javítja a helyi gazdaság versenyképességét.

 Még több kép a projektről

Szeretne Ön is sikeresen pályázni? Keressen minket!

Kérjük, adja meg az alábbi űrlapon adatait és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot.